Temel İlkeleri Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın yönetmeliğinde anlatım edildiği üzere bapların kendiliğinden kapanması gerekmektedir. Bapların otomatik kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, yangın sırasında tütün ve alevlerin sair alanlara yayılmasını önlemek dâhilin tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında dumanın ve alevlerin geçmesini engeller.

Kuruluşda yangın çıkması halinde şule ve duman yangın bapsı yardımıyla özelliklerine destelı olarak belirli bir müddet bir bölgede sınırlandırılır ve öbür alanlara yayılması engellenir.

Tamlanan bu zaman dilimleri bir bapnın yangına ne kadar müddet dayanacağını deyiş etmektedir. Lakin bu mevzuda dikkatli cereyan etmek gerekir. Çünkü 90 zaman yangına dayanıklı olması gereken bir kapının 30 zaman da dayanmadığı henüz önce yapılan testlerde doğrulanmıştır.

Yalıtım elektromanyetik enerji verdiğinde, armatür plakasına rabıtalanır ve kapıyı kilitler. Elektromıknatısa cazibe temizışı durduğunda kapı kendi kendine açılır.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de domestik yönetimlerin eş noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına bakılırsa Yangın Kapısı belli başlı yapı teftiş şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseri TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış baplarının) makul durumlara göre TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

1 mm yahut elan kalın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın kapısına bakarak çok elan dobra ürün kalitesi demektir. Bu da yukarıda belirttiğimiz kabil fiyatı elden etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapısının pahaı da 4000 TL den başlangıçlamaktadır. Bu tip belgeleri yangın kapılarının kalitesi belli sertifikasyon kurumları aracılığıyla meydana getirilen testler ve anlatım ile belirlenir.

Yangın bapları, yangına dayanıklı yangın kapısı özelliklere sahip olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının diğer bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emin bir şekilde binayı ayrılma etmelerini esenlar.

Merdivenin, mevsim şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz Yangın Kapısı gereç ile yapım edilmelidir.

Yangın bapsı için tabela mai ve parafin; ivedili çıkış kapısındaki tabelalar yeşil renkte olmalıdır.

Aynı zamanda yangın merdiven bapları resen otomatik olarak kapanarak eminği sağlamlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yangın bapsı imalatı bilimsel bilgiler ışığında son teknolojik gelişmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları şişman anatomi topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlenme yaptığı koskocaman binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zaruri olarak kullanılmalıdır.

Report this wiki page